Relevante artikelen

18 september 2020
De Jeugdwerkloosheid is verdubbeld tijdens de coronacrisis en dat kan nog jaren gemerkt worden. In dit artikel wordt door Hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen duidelijk het advies gegeven: 'Blijf niet bij je ouders op de bank zitten'. "Zorg dat je actief blijft, kijk ook breder naar je capaciteiten en competenties dan alleen naar dat wat je gestudeerd hebt. Die competenties zijn mogelijk weer inzetbaar bij een andere baan."
Bron: 1Vandaag

28 augustus 2020
De coronacrisis heeft natuurlijk vele grote gevolgen nu al gehad. Ook op de arbeidsmarkt zijn veel mensen hard getroffen. Op NPO Radio 2 vertelt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie bij het UWV over hoe je omscholing het beste aanpakt. Luister het programma hier terug.
Bron: NPO Radio 2

20 juli 2020
Door de Black Lives Matter movement beginnen bedrijven zich steeds meer te focussen op hun selectie- en wervingsproces aangezien dit een belangrijk punt is. Zo zou de movement graag willen dat er in het eerste geval geselecteerd wordt op alleen de competenties van de sollicitanten. Hierdoor wordt er op een neutrale manier geselecteerd zonder dat er gekeken wordt naar leeftijd, geslacht, etniciteit, naam etc. Dit is dus een goed voorbeeld waarom competenties zo belangrijk zijn om op te testen. Als bedrijf kan je dan op een neutrale manier jouw werknemers controleren op hun vaardigheden maar ondertussen ook mensen met de juiste competenties aannemen.
Bron: AD

5 juli 2020
De competenties alleen hoeven niet betekenen dat de persoon niet goed is voor de job. De drijfveren van de persoon zijn ook zeer belangrijk. Indien iemand de juiste drijfveren en een talent voor het vak heeft, zal diegene er ook alles aan doen om de juiste persoon voor de job te worden. Het is dan ook belangrijk om hier op te letten bij de selectie.
Bron: PWnet

13 juni 2020
Door de economische crisis moesten veel werknemers een nieuwe baan zoeken in een ander vakgebied. Zo moesten ze zichzelf nieuwe vaardigheden aanleren ook wel reskilling genoemd. Dit is het matchen van mensen met een baan op basis van onderliggende kwaliteiten van mensen. Ook hier moesten competentietesten uitgevoerd worden om de onderliggende vaardigheden aan het licht te laten brengen.
Bron: fd.

23 april 2020
De nieuwe omgevingswet zorgt voor grote veranderingen in de HR-markt. Er zullen nieuwe competenties gevraagd worden van de HR-adviseurs en dus ook in deze markt wordt er gekeken naar bepaalde vaardigheden. Er zijn verschillende competentieprofielen opgezet om de juiste persoon voor de job te kunnen selecteren.
Bron: VNG

StudieboekenStudieboeken ComputerComputer Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen