Waarom een competentietest?

Een competentietest wordt steeds vaker gevraagd bij een sollicitatie. Het is voor het bedrijf een neutrale test om te zien of de sollicitant de vaardigheden bezit voor de job. Hierdoor kan er effectiever geselecteerd worden waardoor er vele kosten vermeden kunnen worden als de sollicitant niet de juiste was voor de job.

Daarnaast kan een competentietest laten zien of de mensen in jouw bedrijf de juiste vaardigheden bezitten om door te kunnen groeien. Indien er problemen zijn met het behalen van bepaalde doelstellingen in jouw bedrijf, zorgt de competentietest voor een goede reflectie voor wat er nodig is in jouw bedrijf om deze doelstellingen wel te behalen.

Het is ook mogelijk door de competentietest om jouw medewerkers zelf te laten groeien. Zo kunnen er bepaalde persoonlijke doelstellingen gezet worden om de medewerker zelf te laten groeien in zijn vaardigheden.

Als laatst kan de competentietest de werknemers motiveren en activeren. De test kan ervoor zorgen dat ze controle krijgen over hun eigen ontwikkeling. Hoe meer vaardigheden ze hebben, des te meer ze waarde creëren voor jouw bedrijf.

Vragen

135

Competenties

28

Tests

25453