Artikelen

Door de Black Lives Matter movement beginnen bedrijven zich steeds meer te focussen op hun selectie- en wervingsproces aangezien dit een belangrijk punt is. Zo zou de movement graag willen dat er in het eerste geval geselecteerd wordt op alleen de competenties van de sollicitanten. Hierdoor wordt er op een neutrale manier geselecteerd zonder dat er gekeken wordt naar leeftijd, geslacht, etniciteit, naam etc. Dit is dus een goed voorbeeld waarom competenties zo belangrijk zijn om op te testen. Als bedrijf kan je dan op een neutrale manier jouw werknemers controleren op hun vaardigheden maar ondertussen ook mensen met de juiste competenties aannemen.
Bron: AD

De nieuwe omgevingswet zorgt voor grote veranderingen in de HR-markt. Er zullen nieuwe competenties gevraagd worden van de HR-adviseurs en dus ook in deze markt wordt er gekeken naar bepaalde vaardigheden. Er zijn verschillende competentieprofielen opgezet om de juiste persoon voor de job te kunnen selecteren.
Bron: VNG

De competenties alleen hoeven niet betekenen dat de persoon niet goed is voor de job. De drijfveren van de persoon zijn ook zeer belangrijk. Indien iemand de juiste drijfveren en een talent voor het vak heeft, zal diegene er ook alles aan doen om de juiste persoon voor de job te worden. Het is dan ook belangrijk om hier op te letten bij de selectie.
Bron: PWnet

Door de economische crisis moesten veel werknemers een nieuwe baan zoeken in een ander vakgebied. Zo moesten ze zichzelf nieuwe vaardigheden aanleren ook wel reskilling genoemd. Dit is het matchen van mensen met een baan op basis van onderliggende kwaliteiten van mensen. Ook hier moesten competentietesten uitgevoerd worden om de onderliggende vaardigheden aan het licht te laten brengen.
Bron: fd.